Een succesvolle solocarrière na een boyband: Harry Styles is niet de enige

Geplaatst op maandag 05 juni 2023 @ 01:15 , 89 keer bekeken

Justin Timberlake, Harry Styles, Robbie Williams

Een succesvolle solocarrière na een boyband: Harry Styles is niet de enige

Door Michiel Vos/nu.nl

Talloze zangers hebben ondervonden dat succes met een boyband geen garantie is voor een langdurige solocarrière. Voormalig One Direction-lid Harry Styles bewijst met een reeks van drie concerten in de Johan Cruijff ArenA dat het wel degelijk mogelijk is. En hij is zeker niet de enige.

Er is de laatste jaren geen ontkomen aan Harry Styles. De zanger verkoopt miljoen platen, scoort hit na hit, laat geregeld zijn gezicht zien op het witte doek en de (roddel)pers raakt niet over hem uitgepraat. Het valt niet te ontkennen dat hij een van de allergrootste popsterren van zijn generatie is.

Styles begint zijn carrière met een auditie voor de Britse talentenjacht X Factor, waar hij na enkele rondes in de boyband One Direction wordt geplaatst. De groep eindigt als derde, maar groeit uit tot een wereldwijd hitfenomeen, met gillende fans overal waar de bandleden komen. In 2016 last de groep een pauze van onbepaalde tijd in om te werken aan solocarrières.

De gillende fans zijn voor Styles nooit verdwenen. De zanger heeft met zijn debuutsingle Sign Of The Times in 2017 meteen een grote hit te pakken. Het is de eerste in een lange reeks successen waar ook Watermelon SugarAdore You deel van uitmaken. Het vorig jaar verschenen As It Was werd zelf het meest beluisterde nummer van het jaar op Spotify.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: